Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش سرمایه ۳۶۰ درصدی شرکت گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان از مبلغ ۲۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۱۵۰۰ میلیارد ریال از محل دیگر اندوخته‌ها در مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت تصویب شد.

به گزارش «انرژی امروز» از شانا به نقل از شرکت گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان (پترول)، امروز (چهارشنبه، ۲۰ مردادماه) مجمع عمومی سالانه این شرکت برای سال منتهی به ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ برگزار و در این مجمع گزارش فعالیت هیئت مدیره بررسی و تصویب و ۴۰۰ ریال سود نقدی به ازای هر سهم تقسیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسول اشرف‌زاده، مدیرعامل شرکت نیز در ابتدای مجمع گزارش عملکرد شرکت را قرائت کرد و به پرسش‌های بیشتر سهامداران پاسخ داد.

در این مجمع، افزایش سرمایه ۳۶۰ درصدی شرکت گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان از مبلغ ۲۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۱۵۰۰ میلیارد ریال از محل دیگر اندوخته‌ها با طی دو مرحله موافقت و اختیار عملی کردن آن به مدت یک سال به هیئت مدیره تفویض شد.

ایلام به بورس می‌آید

کریم بروفرد، معاونت مالی و سرمایه‌گذاری پترول در این مجمع اظهار کرد: پترول بر سه حوزه اصلی متمرکز است که این سه حوزه توسعه طرح‌های جدید، خرید و رصد سهام، توسعه شرکت‌های موجود که ظرفیت دارند و تکمیل زنجیره تولید ثروت در شرکت‌های بالادست است.

وی افزود: از اتفاق‌های خوب پارسال واگذاری مدبران، عرضه پتروشیمی ارومیه در بورس و پذیرش شرکت پتروشیمی ایلام در بازار فرابورس بوده است که پتروشیمی ایلام تا پایان امسال وارد بازار سرمایه می‌شود.

معاونت مالی و سرمایه‌گذاری پترول درباره اقدام‌های شرکت گفت: در حوزه ذی‌نفعان سودآوری و عملکرد مالی، بازدهی دارایی و حقوق مالکانه، بازدهی سهام شرکت، افزایش درآمدهای حاصل از سرمایه‌گذاری و در حوزه مالی و سرمایه‌گذاری نیز اصلاح ساختار سرمایه و کاهش ریسک ساختار مالی، تسویه بدهی‌ها و مدیریت ریسک ارزی، تأمین مالی ریالی و ارزی افزایش سرمایه انجام شده است.

به گفته وی، افتتاح رسمی شرکت‌های تولیدی، اجرایی شدن طرح‌های پترول، ۶ طرح توسعه‌ای جدید، تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید داخل، ارتقای ایمنی و بهداشت، طبقه‌بندی مشاغل و به‌کارگیری نیروی متخصص از دیگر اقدام‌های پترول در سال مالی گذشته بوده است.

بروفرد در خصوص پیشرفت طرح‌های در دست اجرای پترول گفت: هم‌اکنون طرح کریستال ملامین لردگان با ظرفیت سالانه ۳۰ هزار تن ۳۵ درصد، طرح صدف پتروشیمی خلیج فارس با ۱۳۶ هزار تن ظرفیت ۵۲.۸۴ درصد، طرح پلی‌پروپیلن ارغوان گستر با ظرفیت سالانه ۱۵۰ هزار تن ۶۰.۱ درصد، طرح متیل‌آمین سنقر با ظرفیت سالانه ۲۲.۶ هزار تن ۱۰.۳۹ درصد، طرح سود پرک ماهشهر با ظرفیت سالانه ۴۵ هزار تن سه درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

بازدهی ۵۹ درصدی سهام

معاونت مالی و سرمایه‌گذاری پترول با اشاره به اینکه بازدهی سهام پترول از ابتدای سال مالی تا ۱۰ مرداد ۱۴۰۰، ۵۹ درصد بوده است، تصریح کرد: سود خالص شرکت رشدی ۵ برابری را نسبت به سال گذشته تجربه کرده و درآمدهای تلفیقی نیز رشدی ۱.۵ برابری و سود تلفیقی رشدی بیش از ۵ برابر را داشته است.

وی افزود: در سالی که گذشت پترول توانست ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن به ظرفیت محصولات پتروشیمی کشور اضافه کند.

پترول در سالی که گذشت در حوزه مدیریتی فعالیت‌هایی همچون به‌کارگیری نیروهای جوان و نخبه، راه‌اندازی و افتتاح سه طرح بزرگ ملی با ظرفیت ۲۵۹۰ میلیون تن، اجرایی شدن ۶ طرح توسعه‌ای تکمیلی جدید با ظرفیت ۲۵۶ هزارتن و سرمایه‌گذاری ۳۶۴ میلیون یورو، تکمیل زنجیره ارزش، جلوگیری از خام فروشی‌، ایجاد اشتغال پایدار، تولید محصول جدید و توسعه مناطق کمتر توسعه یافته، تعرف و تصویب پنج پارک صنعتی پایین‌دستی با ظرفیت ۳۸۱ هزارتن ومجموع سرمایه‌گذاری ۱۰.۴۶۰ میلیارد تومان با مشارکت بخش خصوصی، به‌کارگیری بیش از ۹۲ درصد کارکنان بومی در شرکت‌های تابعه، ایجاد شفافیت مالی با انجام کنترل‌های مدیریتی و حسابرسی‌های داخلی، تدوین نقشه راه و راهبرد توسعه پنج‌ساله شرکت و افزایش سرمایه را در کارنامه خود داشته است.

برچسب هاشرکت پتروشیمی ارومیه شرکت پتروشیمی ایلام (سهامی خاص) شرکت پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان (پترول)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: شرکت پتروشیمی ارومیه آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان مالی و سرمایه گذاری ظرفیت سالانه افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی میلیارد ریال هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۵۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت

به گزارش خبرآنلاین؛با افزایش مصرف بنزین طی سال‌های اخیر و عقب‌ماندگی تولید، بار دیگر دولت به اولین و دم‌دست‌ترین راهکار، یعنی عرضه بنزین پتروشیمی و واردات سوخت روی آورده است.

تجارت نیوز در خبری نوشت:آن‌طور که حمیدرضا حاجی‌بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس، شانزدهم اردیبهشت سال جاری به تسنیم گفته است، به منظور تامین منابع هدفمندی یارانه و جبران کسری انرژی، دولت با پتروشیمی‌ها برای تأمین بنزین کشور در سال جاری قرارداد دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری منعقد کرده است.

این بدان معناست که دولت و مجلس دست به دست هم بودجه ۲.۷ میلیارد دلاری برای افزایش آلایندگی شهرها کناز گذاشته‌اند. چراکه گفته می‌شود بنزین تولیدشده توسط پتروشیمی‌ها خطرات جدی نظیر آلوده‌تر شدن هوا دارد. استفاده از این سوخت می‌تواند مشکلات جدی برای شهروندان ایجاد کند.

تولید بنزین پتروشیمی؛ بدعتی که احمدی‌نژاد گذاشت

به نظر می‌رسد افزایش تولید بنزین توسط پتروشیمی‌ها به طرحی موسوم به طرح ضربتی افزایش تولید بنزین که مبدع آن محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم، بود، بازمی‌گردد. این طرح به دنبال افزایش تحریم‌های بین‌المللی در شش مجتمع پتروشیمی شازند اراک، جم، برزویه (نوری)، امیرکبیر، واحد آروماتیک بندر امام و بوعلی‌سینا با ظرفیت تولید روزانه ۱۵ میلیون تا ۱۷ میلیون لیتر بنزین و ۹ میلیون لیتر گازوئیل آغاز شد.

معصومه ابتکار، رئیس سابق سازمان محیط‌زیست، در رابطه با علت تولید بنزین پتروشیمی بیان کرده بود: «واردات بنزین از سال ۸۸ قطع شد. به علت بی‌برنامگی در آن دوره یک نفر [محمود احمدی‌نژاد]پیشنهاد داده بود که کسری بنزین را از محل ترکیبات بنزین تولیدی در پتروشیمی‌ها تامین کنیم. آن ترکیب از نظر استاندارد اصلا بنزین نیست و از نظر سلامت بسیار خطرناک است و ترکیبات بنزن و تلوئین در آن بسیار بالاتر از حد استاندارد است. به‌عنوان مثال بنزن یک ترکیب کارتینوژن درجه A است و منجر به سرطان می‌شود. از این جهت کیفیت بنزین پتروشیمی کاملا روشن است. اما متاسفانه از سال ۸۹ این کار صورت گرفت.»

همچنین سیدحمید حسینی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی، درباره استفاده از محصولات پتروشیمی به عنوان سوخت هفتم دی ۱۴۰۱ در گفتگو با ایلنا اظهار کرده بود: «ما هیچ‌وقت بنزین پتروشیمی نداشته‌ایم؛ برخی شرکت‌های پتروپالایشی نظیر نوری، بوعلی، شازند و اصفهان ظرفیت تولید فرآورده‌هایی شبیه بنزین را دارند و یا اینکه نفتایی تولید می‌کنند که قابلیت استفاده در تولید بنزین را دارند. زمان دولت احمدی‌نژاد از ترکیباتی برای تبدیل به بنزین استفاده می‌شد، اما رعایت نکردند و بنزن زیادی مورد استفاده قرار گرفت. اکنون گرچه از فرآورده‌های پتروشیمی مانند رافینت، لایتن و نفتا برای بنزین استفاده می‌شود، اما قطعا بنزن که خطرناک است استفاده نمی‌شود. این بنزین هرچند یورو ۴ نخواهد بود و یورو ۳ است، اما نمی‌توانیم بگوییم که خطرناک و سرطان‌زاست.».

تولید بنزین پتروشیمی بدون توجیه اقتصادی!

نرسی قربان، کارشناس ارشد حوزۀ انرژی عنوان کرد: اطلاع دقیقی از جزئیات فرآیند تولید بنزین توسط توسط متان ندارد، اما متان فرآورده گرانی است که نه‌تن‌ها منجر به انتشار مواد مضر شده، بلکه توجیه اقتصادی هم ندارد.

به گفته او مصرف بالای بنزین و قاچاق ناشی از قیمت پایین بنزین از عوامل مهم کمبود سوخت است. اما موضوع واردات بنزین موضوع جدیدی نیست و در مواجهه با کمبود سوخت با افزایش واردات، سرمایه‌گذاری مناسب در پالایشگاه‌ها و ورود پالایشگاه خلیج‌فارس در صحنه تولید بنزین شاهد افزایش تولید بنزین به حدی بودیم که بیش از نیاز مصرفی کشور بوده است. اما روند افزایش مصرف، دوباره کشور را با کمبود بنزین مواجه کرده است.

تائید واردات بنزین

طبق پیگیری‌های تجارت‌نیوز، وزارت نفت نسبت به جزئیات قرارداد پتروشیمی‌ها اظهار بی‌اطلاعی کرد و موضوع به شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ارجاع داد. اما شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز در جریان جزئیات قرارداد نبود و متولی قرارداد امضاشده توسط شرکت نفت را پتروشیمی‌های خصوصی دانست.

لازم به ذکر است در خلال پیگیری‌ها، واردات بنزین به عنوان یکی از راهکارهای جبران ناترازی تائید شده است.

ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش در نشستی خبری عنوان کرده بود که ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است و مصارف بالا، کار را به جایی رسانده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود سه میلیارد دلار واردات بنزین انجام شده است.

او هم‌چنین اظهار کرده است که از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت.

با توجه به این اظهارات انتظار می‌رود در کنار قرارداد ۲.۷ میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها در زمینه بنزین، هم‌چنان واردات بنزین نیز برای جبران ناتزاری انجام شود. ناترازی در بنزین امری جدی در کشور است که به نظر می‌رسد مسئولان فعلا با راهکارهای غیر قیمتی در زمینه سوخت، قصد جبران این ناترازی را دارند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903978

دیگر خبرها

  • برنامه های مدیرعامل وصنا در سال ۱۴۰۳
  • تأمین مالی و ریسک داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی پوشش داده می‌شود
  • بانک ملی ایران؛ پشتیبان توسعه طرح های صنعت نفت کشور
  • هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت وجود ندارد
  • راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی پتروشیمی ایلام بهترین فرصت برای توسعه استان ایلام
  • چگونه می‌توان زنجیره ارزش پتروشیمی را توسعه داد؟
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در ایلام
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد